LT EN
trolis asmuo, provokuojantis kito asmens ar asmenų pyktį (ppr. socialiniuose tinkluose); pramogos tikslais skleidžiantis netikrą informaciją
Originalo forma troll
Susiję žodžiai trolingas, trolinimas, trolinti, trolis

Vartosenos pavyzdžiai

Pats geriausias taikinys „troliams" yra susireikšminę žmonės, kurie mano, kad jų patirtis ar visuomeninė padėti leidžia jiems moralizuoti, kalbėti neginčijamas tiesas. Toks visa savo esybe svarbus žmogus yra tikra dovanėlė „troliams". lrytas.lt inf. 2012.

Šliogeris yra visų interneto trolių tėvas, kuriam visi jaunieji glumintojai, surenkantys tūkstančius peržiūrų ir šimtus komentarų, neverti atrišti kurpių dirželio. Naujasis židinys-Aidai 2012.

Praėjusio amžiaus 9-ajame dešimtmetyje pirmieji interneto naudotojai „Usenet" grupėse aptikdavo ne tokių kenksmingų trolių, klausinėjančių kvailų klausimų, o šių laikų troliai evoliucionavo į tokius, kurie siekia asmenį, net esantį kitoje pasaulio pusėje, išvesti iš proto. Kai kitas žmogus emociškai palūžta, trolis mėgaujasi „lulz" ar „lol" stadija – pasitenkinimu, gaunamu ką nors išvedus iš pusiausvyros. delfi.lt inf. 2013.

Tobulas trolis yra ne tas, kuris trolina kiekvieną gyvenimo atvejį 24/7, o tas, kuris tai daro retai, bet į dešimtuką. intern. inf. 2013.